Wat eet jij vanavond? Met de recepten van Vrouwonline tover jij elke avond weer een heerlijke maaltijd op tafel. Hier vind je ook tips voor gezonde snacks en gezonde tussendoortjes en heerlijke cake & taart recepten.

Tapas van vlees, chorizo en olijven

Informatie

Chorizo is een droge Spaanse paprikaworst met rode peper, knoflook en rode wijn. Hij kan worden vervangen door cervelaat of salami. Voeg in dat geval wat paprikapoeder en cayennepeper aan het vlees toe.
Menugang hapjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Porties 4
Keuken Spaans
Seizoen(en) Lente, Zomer, Herfst, Winter
Bereiding bakken

Bron

Voorlichtingsbureau Vlees

Ingrediënten

  5 ml tijm, vers   5 g olijfolie   100 g olijven   250 g varkensoester   4 plak chorizoworst

Bereidingswijze

  1. Snijd het vlees in blokjes. Meng ze met ½ eetl. olie en de tijm en laat het buiten de koelkast op temperatuur komen.
  2. Snijd de plakken chorizo in vieren.
  3. Bak de blokjes vlees en de chorizo in een hete anti-aanbakpan, op halve stand en bak ze zachtjes rondom bruin en rosé van binnen (ca. 7 minuten). Schuif het vlees tijdens het bakken over de bodem.
  4. Voeg de olijven toe en bak ze 2 minuten mee. Warm serveren in een schaaltje, geef er cocktailprikkers bij.
Bereidingstijd 10 minuten