Wat eet jij vanavond? Met de recepten van Vrouwonline tover jij elke avond weer een heerlijke maaltijd op tafel. Hier vind je ook tips voor gezonde snacks en gezonde tussendoortjes en heerlijke cake & taart recepten.

Informatie

Heerlijke braadworst met appeljus geserveerd met sperzieboontjes
Menugang hoofdgerecht
Voorbereidingstijd 0 minuten
Porties 4
Keuken Hollands
Seizoen(en) Lente, Zomer, Herfst, Winter
Bereiding bakken

Bron

Ingrediënten

  1000 g kruimige aardappelen   50 g boter   Tivall braadworst   600 g sperziebonen   150 ml halfvolle melk   100 ml appelsap   40 g zilveruitjes uit pot   20 g bladpeterselie

Bereidingswijze

  1. Kook de aardappelen in weinig water met zout gaar.
  2. Verhit in een koekenpan 25 g boter. Bak de braadworsten in 12-14 min. bruin en gaar. Snijd de steelaanzet van de sperziebonen en kook ze in weinig water met zout in ca. 6 min. beetgaar.
  3. Verwarm in een steelpan de melk. Neem het vlees uit de pan. Schenk het appelsap in de pan en roer de aanbaksels met een spatel los. Voeg de zilveruitjes toe en laat de jus nog 1-2 min. inkoken. Neem de pan van het vuur en breng de jus op smaak met de peterselie, zout en peper. Leg de braadworsten terug in de pan en houd ze afgedekt warm.
  4. Giet de aardappelen af en stamp ze met de warme melk en de resterende 25 g boter tot een smeuïge puree. Verdeel de aardappelen met de braadworst en appeljus over 4 borden. Serveer met de sperziebonen.
Bereidingstijd 30 minuten